TAJNOVITI KREDITI NAMIJENJENI POTICANJU izvoza pojedinih tvrtki iz Agrokorova koncerna žurno su odobreni prije razrješenja stare uprave, Marić se izuzeo iz odlučivanja, a potom se počelo tvrditi da ga HDZ želi kandidirati za gradonačelnika Zagreba

Ministar financija Zdravko Marić jedan je od mogućih kandidata HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika. Tu informaciju za Nacional potvrdila su dva neovisna izvora bliska HDZ-u. Marić je u središtu pozornosti već duže vrijeme, smatra ga se jednim od utjecajnijih ministara u aktualnoj vladi, premijer Andrej Plenković nekoliko puta javno ga je pohvalio, osobito zbog sudjelovanja u kreaciji i usvajanju porezne reforme i državnog proračuna. Iako bi se već i najava njegove nominacije mogla tumačiti kao logičan potez kojim se naznačavaju Marićevi dodatni politički kapaciteti, moglo bi se to tumačiti i kao početak Marićeva potkopavanja i zauzdavanja njegova utjecaja. Marića je tijekom proteklih dana kontaktiralo više novinara koji su čuli slične tvrdnje, ali on je posvećen poslu koji trenutačno radi i neće komentirati takve tvrdnje.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakHGZ o prodaji dionica HEP-a
Sljedeći članakHoće li ukidanje minimalnih cijena izazvati pad kvalitete autoškola?
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.