Ne idealizirajte Meryl Streep, ima jednako talentiranih glumica, tvrdi Sharon Stone

Meryl Streep proslavila je prije nekoliko dana 72. rođendan, ali taj rođendan pamtit će po intervjuu koji je Sharon Stone dala za portal Everything Zoomer koji je postao viralan. U tom intervjuu Sharon Stone izrekla je svoje mišljenje o Meryl Streep za koju je rekla kako je „nevjerojatno divna žena i glumica“ ali je upozorila kako bi filmska industrija trebala prestati idealizirati trostruku osvajačicu nagrade Oscar. Sve je počelo kada je novinar spomenuo kako je Sharon Stone „konačno“ glumila s Meryl Streep i to u filmu „The Laundromat“.

„Sviđa mi se kako ste to sročili, konačno sam radila s Meryl Streep. Niste rekli ‘Meryl je konačno radila sa Sharon Stone’. Ili da smo konačno radile zajedno… Tako je to kod nje, sve je napravljeno kako bi se reklo ‘Svi žele raditi s Meryl’. Pitam se sviđa li joj se to?“, izjavila je Sharon Stone. „Način na koji ste formulirali pitanje ujedno je i odgovor na pitanje. Ovaj posao je organiziran tako da smo svi zavidni i svi obožavamo Meryl jer samo je Meryl ona prava. I svatko se treba natjecati s Meryl. Mislim da je Meryl nevjerojatno divna žena i glumica. Ali, po meni, iskreno, ima i drugih glumica koje su jednako talentirane kao i Meryl Streep. Cijela Meryl Streep ikonografija dio je onog što Hollywood radi ženama“.

Da bi pojasnila svoja razmišljanja, Meryl Streep je rekla „Viola Davis je glumica na razini Meryl Streep. Emma Thompson. Judy Davis. Olivia Colman. Kate Winslet. Ali kada spomenete Meryl svi padaju ničice. Ja sam bolja negativka od Meryl, sigurna sam da bi i ona to rekla. Meryl ne bi bila tako dobra u ‘Sirovim strastima’ ili u ‘Casinu’. Ja sam bolja. I znam to. I ona to zna“.

Sharon Stone ponovo je spomenula Meryl Streep kada su je pitali za #MeToo pokret. „Uznemiravanje je svugdje oko nas. Sigurna sam da i Meryl ima svoju priču. Jednako sam tako sigurna da, ako bi vam Meryl ispričala svoju priču, ona više ne bi bila Meryl i ne bi dobila sve te uloge. Meryl ne može poticati na promjene. Jer tada ne bi dobila sve te uloge. Meryl zna kako se nositi s problemima. To je ono što ona radi“.

Komentiraj