Nikola Cutuk/PIXSELL

PREŠAO ČAČIĆU: Petrinjski gradonačelnik napustio HNS

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović odlučio je napustiti HNS kako bi se priključio Reformistima Radimira Čačića, na što je sisačko-moslavačka organizacija njegove dosadašnje stranke reagirala priopćenjem u kojem podsjeća kako je političku karijeru Dumbović ostvario kao član HNS-a te kako je i za gradonačelnika izabran kao kandidat koalicije u kojoj je bio HNS.

Unatoč tomu, poručuju kako je prelazak u suparničku stranku Dumbovićevo “formalno pravo”, a dosadašnjem članu, kažu, žele uspjeh u daljnjem radu.

“Darinko Dumbović je svoju karijeru uspješno gradio kao kandidat HNS-a pa je kao koalicijski kandidat 2013. godine izabran i za gradonačelnika Petrinje. Njegova odluka da se pred izbore priključi suparničkoj političkoj opciji, nakon što je mjesecima aktivno radio na pripremama HNS-a za parlamentarne izbore, njegovo je formalno pravo, a građani će sami odlučiti žele li na izborima nagraditi takav postupak. HNS mu zahvaljuje na dosadašnjoj suradnji i želi uspjeh u daljnjem radu”, stoji u priopćenju Županijske organizacije HNS-a.

Komentiraj