Preporod zahtjeva odgodu nastave u potresom pogođenom području

Sindikat Preporod smatra opravdanim zahtjev da se odgodi početak drugog polugodišta u školama Sisačko-moslavačke županije pogođene razornim potresom, a tom bi odlukom, ističu u priopćenju, prosvjetna vlast poslala poruku o prepoznavanju težine situacije.

“Odlukom o odgodi nastave za tjedan ili dva, što bi bilo nadoknadivo kroz drugo polugodište, prosvjetna bi vlast poslala poruku o prepoznavanju težine situacije u kojoj su se, suočeni s ovom katastrofom, zajednički našli učenici, roditelji te njihovi učitelji i nastavnici”, ističe Preporod.

U stalnom strahu od podrhtavanja tla nemoguće je istovremeno sanirati posljedice potresa i pripremati se za obveze koje sa sobom donosi početak nastave, napominje Preporod dodajući da rješenje nije čak ni online nastava jer još nisu osigurane sve nužne pretpostavke za odvijanje ovog vida nastave.

Mnogi učenici, osobito oni koji više ne žive u svome domu ili čak ni u svome mjestu, nemaju mogućnosti za praćenje online nastave, a njihovim je učiteljima i nastavnicima online nastava neizvediva jer nemaju čak ni minimum uvjeta za pripremu i njezino održavanje, stoji u priopćenju.

Komentiraj