Preporod: “Upad 30-ak antimaskera u školu nije prosvjed nego planirano ugrožavanje sigurnosti”

Sindikat zaposlenika u hrvatskome školstvu  Preporod osudio je jučerašnji upad antimaskera u osnovnu školu Krapinske Toplice istaknuvši kako to nije bio prosvjed već ugrožavanje sigurnosti i duševnog zdravlja prisutnih što zaslužuje osudu i kažnjavanje.

“Osuda ovog nasilničkog izgreda u javnosti treba biti promptna i sveopća”, ocjenjuje sindikat Preporod u priopćenju.

Ističu da upad 30-ak antimaskera u Osnovnoj školi Krapinske Toplice nije bio prosvjed, nego dobro organizirano remećenje javnog reda i mira, te ugrožavanje  sigurnosti i duševnog zdravlja sviju onih koji su se u školi zatekli, pa traže brzo i strogo kažnjavanje svih sudionika i organizatora.

Osvrnuli su se i na informacije o postupanju policije te su zatražili sankcije za njih ako se pokaže točnom informacija da je njihovo ponašanje “bilo neprofesionalno, odnosno da se na  ponašanje izgrednika zakašnjelo i mlako reagiralo”.

Smatraju da od ponedjeljka prosvjetna vlast treba u Krapinske Toplice uputiti stručnjake za pružanje psihološke pomoći  učenicima, a da ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sa svojim suradnicima što prije treba posjetiti školu i tako pružiti  podršku  učenicima, roditeljima i svim radnicima OŠ Krapinske Toplice.

Iz sindikata ponovno upozoravaju na problem nedostatne sigurnosti u školama i pozivaju prosvjetnu vlast da učine više u stvaranju uvjeta kako bi škole zaista postale  mjesta nespojiva s bilo kojom vrstom  nasilničkog ponašanja.

Komentiraj