Preokret! Sudačka komisija na čelu s Brunom Marićem počinje s radom sljedeći tjedan

Novi preokret po pitanju sudačke organizacije u hrvatskom nogometu! Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na jučer održanoj sjednici donio je odluku da Komisija nogometnih sudaca s radom počinje 15. ovog mjeseca.

Podsjetimo, nakon otvorenog rata između različitih struja hrvatskog nogometa i teških optužbi iznošenih od strane čelnika Dinama, Gorice, Slaven Belupa i Rijeke na račun sudaca, medijski predvođeni predsjednikom uprave Rijeke i dopredsjednikom Saveza Damirom Miškovićem, čelnici hrvatskog nogometa u veljači su raspustili Komisiju nogometnih sudaca i od tada se najneizvjesnije prvenstvo u povijesti države igra bez formalno/institucionalno nadležnih i odgovornih za ovu sferu nogometne igre.

Damir Mišković: ‘Priča je puno dublja, neki ljudi žele da se maknem iz Saveza. Poručujem svima da slijede promjene sudaca i sudačke komisije’

Odlukom od 10. ožujka na prijedlog nogometnih središta izbarana je nova Komisija nogometnih sudaca, a za predsjednika iste odlukom Izvršnog odbora izabran je Bruno Marić. To je za posljedicu imalo novi potres u organizaciji iz razloga što je drugi kandidat za tu poziciju – Damir Batinić, na ponuđenu poziciju dopredsjednika nove komisije – podnio ostavku i to priopćenjem u kojem je, između ostalog, naveo da mu je ‘Bruno Marić nudio pomoć pri lobiranju kod Zdravka Mamića’.

Damir Batinić: “Bruno Marić mi je nudio pomoć pri lobiranju kod Zdravka Mamića”

Novoformirana Komisija nogometnih sudaca trebala je s radom, sukladno odluci Izvršnog odbora, početi tek od 1. lipnja ove godine, dakle po okončanju aktualne sezone. Čitavo vrijeme kroz medije je takva odluka (da se prvenstvo završava bez ovog bitnog tijela) od strane nadležnih i novog šefa sudaca Bruna Marića komunicirana kao nešto potpuno normalno, a sada (bez objašnjenja) dolazi do potpunog preokreta.

Petrović zamijenio Batinića u Komisiji nogometnih sudaca

Tako ćemo sada standardnom HNS praksom donošenja odluka ‘navrat nanos’ ipak od 15. travnja u ostatak ove neizvjesne sezone ući s Komisijom nogometnih sudaca u sljedećem sastavu: predsjednik Bruno Marić, dopredsjednik Vlado Svilokos, članovi Ivica Modrić, Edi Šunjić, Ante Vučemilović Šimunović ml.. Šime Vukić i Tomislav Petrović.

Hrvatski nogometni suci i dalje bez ozbiljne prilike za dokazivanjem na kontinentalnoj razini

Komentiraj