Premium verzija nove Xperije Z5 imat će 4K ekran?

Najnovije glasine govore kako će Sony u srijedu u Berlinu predstaviti Xperiju Z5, koja bi u Premium verziji trebala imati ekran 4K rezolucije.

Još je malo ostalo do IFA-e u Berlinu, na kojoj bi Sony trebao predstaviti svoj najnoviji top telefon, Xperiju Z5, koja će dolaziti u tri veličine.

Najveća, 5,5-inčna Premium verzija Z5 telefona trebala bi biti prvi telefon s ekranom 4K rezolucije, a na YouTubeu je procurio video francuskog Clubic.com u kojem predstavnik Sonyja govori o detaljima ovog uređaja.

Kombinacija ovakvog ekrana i rezolucije značit će i nevjerojatnu gustoću prikaza veću od 800 ppi, a telefon bi trebao posjedovati 23-megapikselnu kameru i F/1.8 blendu kao i 5X digitalni zoom. Kao i prethodnici, Z5 će zadržati isti nivo vodootpornosti, ali ovdje će micro-USB konektor biti vodootporan čak i bez poklopca.

Dizajnom telefoni ostaju slični Z liniji, a Z5 će dobiti i senzor otiska prsta na bočnom dijelu telefona. Što se hardvera tiče, ako je vjerovati videu i glasinama, telefon bi trebo imati Snapdragon 810, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

Ako su točne glasine, Xperia Z5 Compact trebala bi dolaziti sa 4,6-inčnim ekranom 720p rezolucije, dok će verzija dijagonale 5,2 inča imati 1080p ekran.

Komentiraj