Preminuo Willie Garson, Stanford iz ‘Seksa i grada’: “Obožavali smo raditi s njim”

Glumac Willie Garson, najpoznatiji po ulozi agenta Stanforda Blatcha u seriji ‘Seks i grad’, preminuo je u 59. godini, potvrdio je njegov sin.

“Jako te volim tata. Počivaj u miru i drago mi je što si sve avanture podijelio sa mnom i uspio postići toliko puno. Ponosan sam na tebe. Zauvijek ću te voljeti, ali mislim da je vrijeme da kreneš u svoju avanturu. Uvijek ćeš biti sa mnom”, napisao je na društvenim mrežama njegov sin Nathen Garson.

Rođen je kao William Garson Paszamant u New Jerseyju 1964., nakon studija glume magistrirao je na dramskom odjelu sveučilišta Yale. U osamdesetim se godinama pojavio u manjim ulogama u televizijskim serijama ‘Kafić uzdravlje’, ‘Obiteljske veze’ i ‘Zakon u Los Angelesu’, ‘Dosjeima X’, ‘Prijateljima’ i ‘Boy Meets World’.

Proslavila ga je HBO-ova serija ‘Seks i grad’, koja se počela emitirati 1998. godine. Glumio je Stanforda Blatcha, bliskog prijatelja Carrie Bradshaw, koju je utjelovila Sarah Jessica Parker. U zadnje je vrijeme radio na spin-off seriji pod nazivom ‘And Just Like That’. Hrvatska publika sjeća ga se i kao Mozzieja iz serije ‘Zločinci u odijelima’.

“Svi smo ga voljeli i obožavali smo raditi s njim. Bio je beskrajno duhovit i na snimanju i u stvarnom životu. Bio je izvor svjetlosti, prijateljstva i znanja o šoubiznisu”, napisala je Cynthia Nixon, koja je u seriji glumila Mirandu Hobbes.

Izvršni producent serije ‘Seks i grad’ i ‘Just Like That’ Michael Patrick King je otkrio da je Garson radio ‘čak i u vrijeme bolesti’, ne navodeći pojedinosti. “Njegov duh i predanost poslu bili su stalno prisutni. Njegova glumačka darovitost i osobnost svima će nam nedostajati”, poručio je.

Komentiraj