2016. EPA/HERBERT PFARRHOFER

Preminuo tvorac Backstreet Boysa i ‘N Synca

Lou Pearlman, glazbeni mogul koji stoji iza pop grupa Backstreet Boys i ‘N Sync, preminuo je u zatvoru u Teksasu u kojem je služio 25 godina kazne zbog financijskih prevara.

Pearlman je umro u petak u zatvoru u gradu Texarkana, u 62. godini, a uzrok smrti nije poznat.

“Priča se da je Lou Pearlman preminuo. Možda nije bio uzorni poduzetnik, no bez njegova utjecaja ja danas ne bih radio ono što volim”, napisao je član ‘N Synca Lance Bass na Twitteru.

“Osjećaji su mi trenutno pomiješani, no počivao u miru Lou Pearlman”, napisao je Bassov kolega Chris Kirkpatrick.

Smatra se da Pearlman, koji je prije posla glazbenog promotora bio vozač cepelina, stoji iza američke zaluđenosti boy bandovima iz devedesetih godina.

Njegovo pop kraljevstvo počelo je oglasom u floridskim novinama u kojima je tražio mlade muške pjevače. Do kraja stoljeća iz svog studija za snimanje u Orlandu stvorio je niz zvijezda.

No 2006. je otkriveno da je prevario banke, investitore, obitelj i prijatelje u Ponzijevoj shemi vrijednoj 300 milijuna dolara. Pearlman je namamio svoje žrtve da ulože u fiktivne tvrtke, a njihovo je povjerenje pridobio izradom lažnih pozitivnih financijskih izvješća koje je izradila lažna računovodstvena tvrtka.

Pobjegao je iz Sjedinjenih Država 2007., te je uhićen nakon pet mjeseci u Indoneziji, a na suđenju 2008. priznao je krivnju.

Komentiraj