hina

Preminuo Petar Šale, jedan od utemeljitelja HDZ-a

Petar Šale, umirovljeni pravnik i bivši državni pravobranitelj Republike Hrvatske, hrvatski politički zatvorenik, jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice i borac za samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, preminuo je u 71. godini života, objavio je HDZ na službenim stranicama, prenoseći sućut koju je obitelji Petra Šale, izrazio predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Poštovana obitelji, sa žalošću sam primio vijest o smrti gospodina Petra Šale koji će u javnosti ostati osobito upamćen kao jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice te državni pravobranitelj RH, kao i po velikom doprinosu koji je dao u prijelomnim trenucima stvaranja neovisne hrvatske države. Na tome smo mu trajno zahvalni. U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime HDZ-a,  stoji u sućuti predsjednika Vlade i HDZ-a.

Petar Šale je rođen 18. prosinca 1947. godine u Zadru. Bio je izabran u Sabor Republike Hrvatske i delegiran u Skupštinu sada bivše SFRJ. Godine 1992. imenovan je državnim pravobraniteljem RH, a mandat mu je obnovljen u siječnju 1996.

Sprovod će biti u četvrtak u 17 sati na Gradskom groblju u Zadru.

Komentiraj