Preminuo novinar i kolumnist večernjeg lista Milan Jajčinović

Pixabay

Dugogodišnji novinar i kolumnist Večernjeg lista Milan Jajčinović preminuo je u petak u Zagrebu u 63. godini nakon duge i teške bolesti.

Rođen je 1955. u Bobovcu kod Sunja, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu diplomirao je 1980., a u novinarstvu je bio od 1982. godine. Radio je u nekoliko redakcija, ali je u Večenjem listu proveo punih 27 godina. Radio je i u Vjesniku i Danasu, a u Večernjem od 1990. Objavio je tri knjige – “Đavo i vodeničari” 1998., “Korifeji lažnih istina” 2012. i “Od Jugoslavije do Euroslavije” 2013.

“Pisao je svoje kolumne i ostale tekstove čak i onda kada više, doslovno nije bio u stanju fizički pisati. Nego je govorio i diktirao svoje misli supruzi Veri. Kada više nije mogao govoriti, onda je šaptao. Kada nije mogao više niti šaptati, onda je pronalazio nevjerojatne i čudesne načine da svoju misao prenese na papir i web Večernjeg lista. Malo je njegovih stalnih čitatelja znalo s kakvim se naporima Milan susreće kako bi njegova kolumna “Politička šahovnica” izašla uredna, smislena i poslana na vrijeme”, navodi Večernji list.

Sućut obitelji Jajčinović uputi je premiijer Andrej Plenković.

“Poštovana obitelji Jajčinović, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti vašeg supruga i oca, gospodina Milana Jajčinovića.

Novinar i publicist, dugogodišnji Večernjakov kolumnist, svojim reakcijama na zbivanja i događaje u hrvatskom društvu pokazivao je snažan otpor nepravdi, ustrajno upozoravajući na anomalije koje nas okružuju. Odlaskom Milana Jajčinovića hrvatsko novinarstvo izgubilo je angažiranog borca za istinu.

U ovim tužnim trenucima za vašu obitelj, upućujem vam izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno”, poručio je Plenković.

Komentiraj