Preminuo legendarni član Monty Pythona Terry Jones

Zvijezda Monty Phythona, legendarni britanski glumac i komičar Terry Jones preminuo je u srijedu u dobi od 77 godina. Tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj, piše Metro.

Jones je preminuo nakon duge bitke s rijetkim tipom demencije.

“Tijekom posljednjih dana njegova supruga, djeca, obitelj i brojni prijatelji bili su uz njega u domu u sjevernom Londonu. Izgubili smo ljubaznog, smiješnog toplog, kreativnog, čovjeka punog ljubavi čija su individualnost, inteligencija i nevjerojatan humor pružali zadovoljstvo milijunima ljudi tijekom šest desetljeća”, navodi se u izjavi.

“Njegov rad s Monty Pythonom, knjige, filmovi, televizijske emisije, pjesme i drugi rad živjet će zauvijek”, dodaje se.

Zvijezdi Monty Pythona 2015. godine dijegnosiciran je rijetki tip demencije, koja je započela ranije u njegovom životu, a utjecala je na njegovo ponašanje i govor. Njegov prijatelj Michael Palin kazao je da ga je Jones rijetko kada prepoznavao, a tijekom posjeta nisu mogli ni razgovarati. Ipak, istaknuo je da nije gubio svoj smisao za humor.

Jones je rođen 1942. godine u Walesu. Napisao je većinu materijala za Monty Python, a režirao je filmove Monty Python and The Holy Grail, Life of Brian i The Meaning Of Life.

Bio je i cijenjeni autor za djecu i povjesničar srednjeg vijeka. 2016. godine dobio je nagradu za životno djelo BAFTA.

Iza Jonesa ostali su njegova supruga Anna Söderströ, te djeca Siri, Sally i Bill.

Komentiraj