EPA/ADAM WARZAWA

Preminuo gradonačelnik Gdanjska izboden na humanitarnom skupu

Gradonačelnik poljske luke Gdanjsk Pawel Adamowicz, koji je sinoć napadnut nožem na dobrotvornom skupu, preminuo je od ozljeda u ponedjeljak, javlja BBC.

53-godišnjak je sinoć prebačen u bolnicu, gdje je nakon petosatne operacije bio u kritičnom stanju. Osumnjičeni za napad, 27-godišnjak s policijskim dosjeom, uhićen je.

Adamowitz je u napadu zadobio teške ozljede abdomena, a tijekom operacije primio je 41 dozu krvi. Jedan od liječnika jutros je izjavio kako je i dalje u kritičnom stanju, te kako će nadolazeći sati biti ključni. Nažalost, nije se izvukao.

Podsjetimo, napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupnju medicinskih uređaja. Videosnimka na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvoru i “mučila”.

“I zato Adamowicz mora umrijeti”, uzviknuo je muškarac.

Na dužnosti gradonačelnika 53-godišnji Adamowicz je od 1998., a Građanska platforma poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018.

Komentiraj