Nekadašnji gitarist legendarne grupe Lynyrd Skynyrd, Ed King, preminuo je u dobi od 68 godina, javljaju američki mediji.

Ed King je koautor jedne od najpoznatijih pjesama grupe ‘Sweet Home Alabama’, a preminuo je u četvrtak u svom domu u Nashvilleau. Uzrok smrti nije objavljen, ali prema napisima časopisa Rolling Stone, borio se s rakom pluća.

King je rođen u Kaliforniji, a Skynyrdu se priključio 1972. godine. Otišao je tri godine kasnije nakon sukoba s glavnim pjevačem Ronnijem Van Zantom. Svirao je na tri albuma legendarne grupe, a upravo je njegov glas na početku ‘Sweet Home Alabame’ (‘One, Two, Three’).

Lynyrd Skynyrd raspao se 1977. godine nakon stravične avionske nesreće u kojoj su poginula tri člana, među kojima i Van Zant. King se ponovno priključio Skynyrdu naokn što su se ponovno okupili 1987. godine, a mjesto glavnog pjevača zauzeo je mlađi brat Van Zanta, Johnny.

Zbog problema sa srcem otiša je u mirovinu 1996. godine, a američki mediji pisali su 2011. kako su mu presadili srce. U Kuću slavnih rock and rolla ušao je 2006. godine, zajedno s ostalim preživjelim članovima Lynyrd Skynyrda.

Komentiraj