PREMINUO AUTOR Najpoznatija nogometna melodija svih vremena: Svi je znamo od 1998.

Autor:

ig/Paul Spencer

Slavni britanski glazbenik Paul Spencer preminuo je u 53. godini od karcinoma. Ostaje upamćen kao autor najprepoznatljivije nogometne melodije ikad. Član trija ‘Dario G’ skladao je ‘Carnaval De Paris’


Spencer je pjesmu koji svi znamo iako joj možda ne znamo, ni kad je ni za koju prigodu skladana, napravio za Svjetsko nogometno prvenstvo 1998.

Nama svima ostaje u sjećanju kao nezaboravna brončana Francuska, kolosalni nastup Ćirinih Vatrenih, fenomenalne igre Bobana, Šukera, Prosinečkog, Asanovića, Ladića, Bilića, Jarnija

Trijumf nad Njemačkom, revanš za onu krađu na Euru 1996., pa pobjeda protiv moćne Nizozemske u utakmici za treće mjesto.

05.05.2022. Travnik – Humanitarna utakmica Hrvatskih protiv BiH nogometnih zvijezda. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Svi smo se tada, a i od tada ljuljali u ritmu ‘Carnavala de Paris‘ koji se već više od četvrt stoljeća pušta u svim mogućim slavljeničkim prigodama, ne samo sportskim.

Carnaval de Paris‘, pjesma koju znamo iako možda toga nismo ni svjesni. Melodija za sva vremena, nama podsjetnik na nezaboravni uspjeh hrvatskog nogometa, a za cijeli svijet glazbeno-sportski hit koji nikad neće zastarjeti.

Paul Spencer bio je veliki obožavatelj nogometa i navijač kluba iz svog rodnog grada Crewe Alexandre.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.