Preminula je Mira Furlan

Preminula je proslavljena glumica Mira Furlan.

Informacija je objavljena na njenom službenom Twitter profilu, gdje je objavljen i njen citat:

“Gledam zvijezde. Noć je vedra i Mliječna staza čini se tako blizu. Tamo ću uskoro. ‘Svi smo mi dio zvijezda’, naglo se sjetim Delenninog citata iz Joevog scenarija. Dobra perspektiva. Nije me strah.

U međuvremenu, pustite me da zatvorim oči i osjetim ljepotu oko mene. I da udahnem ispod tamnog neba punog zvijezda. Udahni. Izdahni. To je sve.”

Michael J. Straczinskog, autor znanstveno-fantastične serije Babylon 5, oprostio se od glumice.

“Ovo je noć puna tuge, jer naša prijateljica i drugarica pošla je cestom kojom ju ne možemo slijediti. Ali, kao i kod drugih strvari, s vremenom ćemo je sustići i vjerujem da će ona imati puno priča i mnogo novih uloga za dijeljenje sa svemirom”, napisao je Straczynski.

“Već neko vrijeme znamo da je Mirino zdravlje loše… Nadali smo se da će ipak ići na bolje”, dodao je i zaključio: “Sve naše misli večeras će biti s uspomenama koje je ostavila iza sebe”.

Rođena je u Zagrebu 7. rujna 1955. godine.

Karijeru je započela kao kazališna glumica, a osamdesetih je postala jedna od najpoznatijih filmskih glumica u Jugoslaviji. Godine 1982. glumila je u Kiklopu Antuna Vrdoljaka. Dvije godine kasnije snima “U raljama života”, a 1986. godine glumi u “Za sreću je potrebno troje”. Iste godine snimila je film “Ljepota poroka”. Poznata je i po ulozi u filmu “Otac na službenom putu”. Jedna od najpoznatijih uloga bila je ona Kate iz “Velog mista”.

Sa suprugom, redateljem Goranom Gajićem, preselila se u SAD 1991. zbog krize u Jugoslaviji. Već 1993. godine je u seriji “Babylon 5” imala ulogu Delenn, što ju je proslavilo u SAD-u. Glumila je i u seriji ‘Izgubljeni’. U Hrvatsku se vratila 2002. godine, kada je glumila glavnu ulogu u predstavi koju je režirao Rade Šerbedžija.

 

Komentiraj