Premijerno izvedena ‘Snježna bajka 2’ u riječkome HNK-u

HINA

Predstava „Snježna bajka 2“, nastavak prošlogodišnje predblagdanske uspješnice za djecu, premijerno je izvedena u srijedu u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) Ivana pl. Zajca u Rijeci.

To je ujedno prva predstava iz programa Riječkog kazališta mladih „Kamov“, koje je pokrenuo riječki HNK.

Nastavak „Snježne bajke“ je prema motivima najuspješnijih radova osnovnoškolaca Primorsko-goranske županije koji su se odazvali pozivu da sudjeluju u stvaranju priče, dramaturški uobličila Nataša Antulov.

Likove iz prošlogodišnje predstave, koji su ostali u ovoj, tumače isti glumci i pjevački, a u novim ulogama nastupaju polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih „Kamov“, uz članove ansambala riječkoga HNK.

Tako uloge Kraljevne-majke i Kraljevića-oca ponovno tumače Vanja Zelčić i Saša Matovina. U ulozi djevojčice Kiše bila je Lucija Pedić, a u ulozi dječaka Vjetra Luka Babić. Crvenog Patuljka glumio je Tarik Žižak. Tri Vile bile su Jasmina Cossetto, Stanislava Šćulac Vlajnić i Ingrid Ninčević. Dvorjane su tumačili Giuseppe Nicodemo, Marijan Padavić i Domagoj Dujmović, a u predstavi su sudjelovale i članice Baleta Danijela Menkinovski, Svetlana Andrejčuk i Svetlana Rasskazova kao Pahuljice i Zmijine Pomoćnice.

Redatelj predstave je Igor Vlajnić, scenografkinja je Paola Lugarić a koreograf Vitalij Klok. Kostime je iz kazališnog fundusa odabrala Manuela Paladin Šabanović a svjetlo je oblikovao Boris Blidar.

Predstava je namijenjena djeci vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole.

Komentiraj