Edukativno-zabavna predstava za najmlađe ‘Mrak čudak’ u produkciji umjetničke organizacije Točke na i doživjet će svoju zagrebačku premijeru 9. studenog u 19 sati na kazališnim daskama Male scene.

Iskra inicijative za ovu predstavu stigla je od glumice Antonije Šašo Brkanić, a tekst je po motivima istoimene priče Feride Duraković adaptiralo spisateljsko pero Kristine Kegljen. Produkcije se uhvatila iskusna Iva Srnec, ujedno i ravnateljica kazališta, uz svesrdnu pomoć glumaca i cijelog autorskog tima.

Osmišljen kao neobičan i nesvakidašnji teatar sjena, ‘Mrak čudak’ limače i limačice upoznaje s tim rijetko viđenim kazališnim medijem i svom čarolijom koju sa sobom donosi. Interaktivnom igrom svjetla i sjene te dinamičnim izmjenama songova i igranih dijelova djeci se nastoji probuditi empatija i upoznati ih s bogatstvom koje nam druga bića mogu donijeti.

Dječji strah od mraka na pozornici će istjerati zaigrani glumački kvartet – Davor Kovač, Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Mladen Klarić – uz inspirativnu režiju Silvija Vadle, glazbenu pozadinu Mladena Klarića i Amira Sinanovića te scenografsko-likovne kulise Irene Kraljić i Marka Delića.

U teatru sjena koji govori o prihvaćanju različitosti, traženju svog mjesta pod suncem i pobjedi ljubavi nad svim mrakovima svijeta jednako mogu uživati i klinci i njihovi roditelji.
Budući da je ova predstava najjača karika jedinstvene kampanje ‘Okolo naokolo’, kojoj je cilj oživjeti kazališni život u svim dijelovima Hrvatske, osobito onima gdje ga zasad nema, a ljudi su željni žive umjetnosti, potkraj rujna izvedena je u Glini.

Nakon zagrebačke premijere i posebne izvedbe u povodu Noći kazališta, kazališna karavana ‘Mraka čudaka’ otisnut će se, na radost najmlađih, i u druge kutke Lijepe naše.

Komentiraj