Nacional

PREMIJERA PREDSTAVE: Dobro došli u vrli novi svijet, dobro došli u “Teror Tolerancije”

Kurspahić o teroru tolerancije:

Što se dogodi kad progresivna, liberalna stranka o kakvoj ste oduvijek maštali pobijedi na izborima? Kad se ideje te stranke implementiraju u zakone, zaštite ugrožene skupine i odlučno stane na kraj netoleranciji? Put do pakla popločan je dobrim namjerama. Kad god nekoga ušutkate postajete zatvorenik vlastita poteza, jer si uskraćujete pravo da nešto čujete. Sloboda govora je besmislena ako ne znači i slobodu za onoga koji misli različito, a ako kršite to njegovo pravo zauzvrat pravite batinu za svoja leđa. Jer, pitanje je zapravo jednostavno: tko će odlučivati?

Miran Kurspahić, foto: Neven Petrović

Miran Kurspahić u svojoj novoj predstavi “Teror Tolerancije”, koja će se premijerno izvesti 15. studenog u zagrebačkom Teatru &TD, bavi se ispitivanjem granice slobode govora u našem društvu i relevantnošću tog prava za razvoj demokratskog, ali prvenstveno zdravog društva bez tabua. U autoreferencijalnom momentu, propituje se uloga i važnost slobodnog govora za sam kazališni čin, kao i njegove autore, pa tako i samu publiku. Jer bitan dio slobode govora je upravo pravo da se čuje informacija, ma koliko god ona bila blasfemična, uvredljiva ili pogrešna. Nečijim mišljenjem netko će uvijek biti uvrijeđen, i gdje smo onda ako ćemo na tome tragu postavljati restrikcije. Nitko nema pravo ne biti uvrijeđen, rekao je autor i redatelj Miran Kurspahić.

Kostimografiju za “Teror Tolerancije” napravila je Katja Šunjić Kudin, scenografiju Nina Mia Čikeš, a igraju Csilla Barath Bastajić, Iskra Jirsak, Sven Jakir, Domagoj Janković i Miran Kurspahić.

Premijera predstave održat će se 15. STUDENOG U TEATRU &TD U 20 SATI. ULAZ S
POZIVNICOM.

Cijena ulaznice je 50, a za studente 25 kuna. Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Teatra &TD ili na e-mail: [email protected]. Radno vrijeme blagajne je svakodnevno (osim nedjelje) od 11 do 13 sati i dva sata prije početka predstave. Rezervirane ulaznice moraju se podići
najkasnije  dva dana prije izvedbe na blagajni Teatra &TD.

Komentiraj