HINA/ Baldo MARUNČIĆ

Premijera baleta “Coppelia” u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića

Balet “Coppelia” Lea Delibesa premijerno je izveden u subotu navečer u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića kao šesti ovosezonski premijerni naslov i prva koprodukcija s Umjetničkom školom Luke Sorkočevića.

Pročelnica baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića i članica autorskog tima koji potpisuje koreografiju i režiju Zrinka Japunčić ponosna je što u projektu sudjeluje više od 70 učenika te škole i što su, nakon svega šest mjeseci, uspjeli na profesionalan način dovesti klasični balet na pozornicu dubrovačkog kazališta.

Predstavom želimo približiti klasični balet našoj publici, učenici i nastavnici dali su sve od sebe. Dokazali smo da se i s djecom može napraviti kvalitetna predstava klasičnog baleta, rekla je Japunčić.

Izrazila je nadu da bi se u narednim godinama u Dubrovniku mogla otvoriti srednja baletna škola.

“Ako bismo to ostvarili, to bi bila jedna stepenica više prema profesionalizmu, jer imamo jako puno vrlo sposobne djece”, dodala je.

Autorski tim, uz Zrinku Japunčić, čine: Gousel Galioullina, Doris Pavleković, Tea Prkačin i Alida Vuković, a na projektu su radili i Anamarija Obradović (scenografija), Renata Sekulović (kostimografija), Viktor Lenert (prilagodba glazbe), Silvio Giron (dizajn svjetla), Sebastijan Vukosavić (narator) te Anita Bubalo (inspicijent).

Reprizna izvedba baleta “Coppelia” bit će u nedjelju, 27. svibnja u 20 sati.

Komentiraj