Kultura
Decoration icon

premijera

Premijera: ‘Adriatico’, zabavna i duhovita predstava s ozbiljnom porukom o važnosti mora

Autor:

HNK Ivan pl. Zajc

Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca u subotu u podne premijerno će izvesti svoju novu predstavu ‘Adriatico’ Siniše Novkovića. Iz HNK navode da je riječ o predstavi za cijelu obitelj koja na vrlo zabavan i često duhovit način prenosi ozbiljnu i važnu poruku.

“‘Adriatico’ je priča o intrigantnoj i intenzivnoj vezi čovjeka i mora. Priča je za sve naraštaje jer svatko će, bio on šestogodišnjak ili devedesetogodišnjak, razumjeti njenu pouku o važnosti očuvanja našeg okoliša i prirode, o važnosti mora koje pokriva sedam desetina Zemljine površine”, kazao je autor i redatelj predstave Siniša Novković, koji ujedno potpisuje i dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, glazbu, animacije te oblikovanje svjetla.

Ova će predstava publiku odvesti u otkrivanje tajni Jadranskog mora kroz napetu priču o troje oceanografa koji na dnu mora pronalaze kovčeg s blagom. Ali, ne onim materijalnim. Da bi došli do njega, a dok im ograničeno vrijeme istječe, oceanografi moraju prethodno riješiti jedan zadatak… U rješavanju će im se pridružiti sredozemna medvjedica, periska i drugi ugroženi stanovnici Jadranskog mora.

U predstavi glume Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich koji nizom transformacija igraju višestruke uloge.

Predstava je nastala u suradnji s Gradskim kazalištem mladih u Splitu gdje je izvedena u listopadu.

Svoju premijeru na hrvatskom jeziku predstava će, s istom glumačkom ekipom, na pozornici “Zajca” doživjeti točno tjedan dana kasnije, u subotu, 19. prosinca u 12 sati.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.