Premijer saborskom Odboru predstavio kandidata za novog ministra zdravstva dr. Beroša

Premijer Andrej Plenković predstavio je u četvrtak nadležnom saborskom Odboru za zdravstvo dr. Vilija Beroša, kandidata za novog ministra zdravstva, očekujući da će dobiti povjerenje Odbora, a u petak i povjerenje samog Hrvatskog sabora.

“Temeljem našeg razgovora, Beroš je prihvatio moju ponudu da ga predložim za ministra zdravstva, te na Odboru očekujem da dobije povjerenje i da mu sutra povjerenje izglasuje i Sabor”, rekao je Plenković.

Naime, kada se novi član Vlade imenuje naknadno, saslušava ga nadleženi saborski odbor, u ovom slučaju Odbor za zdravstvo, a Hrvatski sabor bez rasprave glasuje o povjerenju novom ministru.

Premijer Plenković je članove Odbora upoznao da je dr. Beroš specijalist, neurokirurg, koji  je većinu karijere radio u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Usporedno je razvijao i znanstvenu karijeru, doktorirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu iz područja molekularne biologije, ima status izvanrednog profesora u znanstvenom području biomedicinskih znanosti.

Dr. Beroš bio je aktivan i u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, stalni je sudski vještak, ima niz znanstvenih i stručnih radova
Temeljem svojeg političkog angažmana, član je HDZ-a, pridonio je radu ove Vlade u Ministarstvu zdravstva od 2018. godine na dužnosti pomoćnika ministra, rekao je premijer Plenković.

Komentiraj