Igor Kralj/PIXSELL

Premijer s princom Charlesom io promoviranju i nastavku dobrih odnosa Hrvatske i UK

Hrvatski premijer Tihoir Orešković u ponedjeljak je u Banskim dvorima primio britanskog princa Charlesa, koji se sa suprugom, vojvotkinjom Camillom, nalazi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

S premijerom i njegovom suprugom Sanjom Charles i Camilla razgovarali su o promoviranju i nastavku građenja dobrih odnosa između građana Republike Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva, priopćili su iz Vlade.

Predsjednik Vlade Orešković pokazao je princu i vojvotkinji fotografije koje prikazuju posljedice raketiranja Banskih dvora 7. listopada 1991. te dvije ilustrirane knjige (Catalogue of Peace and War i Lettere a nessuno), s fotografijama kulturnog bogatstva prije rata i ratnim svjedočanstvima te slikama kulturne baštine razorene tijekom rata u Hrvatskoj.

U dvorištu Banskih dvora, visoki su gosti razgledali ploču s oznakom mjesta udara rakete koja je izravno pogodila palaču, a direktor Hrvatskog restauratorskog zavoda Mario Braun upoznao ih je s obnovom u raketiranju oštećenog dijela zgrade Banskih dvora.

Komentiraj