EPA/TATYANA ZENKOVICH

Premijer Plenković s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom

U prigodi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je razgovarao s predsjednikom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislavom Bobušem  i predstavnicima drugih saveza o nastavku suradnje i poboljšanju položaja osoba s invaliditetom te mjerama i aktivnostima koje s time u vezi poduzima Vlada RH.

Na susretu je bila i zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Lukačić i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak, te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Premijer Plenković rekao je da je susret s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom održan prije godinu dana svojevrsni putokaz za djelovanje i aktivnosti Vladi RH, koja kroz različite resore skrbi o osobama s invaliditetom, priopćeno je iz Vlade RH.

Predstavnici udruga zahvalili su predsjedniku Vlade na konstruktivnom dijalogu i naglasili dobru suradnju koju imaju s ministrima pojedinih resora.

U raspravi su ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreću u praksi te sugerirali mogućnosti njihovog rješavanja, a Plenković je naglasio otvorenost ove Vlade za suradnju te njenu opredijeljenost za politiku uključivanja osoba s invaliditetom u svim područjima društvenog života.

Komentiraj