Premijer Plenković nazočan početku radova na izgradnji vinkovačke Istočne obilaznice

Nacional

Kod vinkovačke industrijske zone Jošine u subotu su počeli radovi na izgradnji Istočne obilaznice grada Vinkovaca, ukupne dužine sedam kilometara i vrijednosti 120 milijuna kuna, a početku radova nazočan je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo kako je projekt iznimno vrijedan za Vinkovce, ali i grad Vukovar.

S premijerom su bili i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“Vrlo sam sretan što danas u Vinkovcima mogu nazočiti početku radova na Istočnoj gradskoj obilaznici. Riječ je o projektu iznimno vrijednom za grad Vinkovce ali i grad Vukovar te sve ljude koji se žele na brži i jednostavniji način uključiti na mrežu hrvatskih cesta i autocesta”, izjavio je Plenković.

Izrazio je zadovoljstvo što radove izvode hrvatske tvrtke ocjenivši kako je riječ o projektu “jako dobrom za istočna vrata Hrvatske”.

Projekt je predstavio direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, rekaši da su predviđene dvije faze – I. faza u duljini od 5,5 kilometara koja uključuje izgradnju nadvožnjaka preko željezničke pruge M105 i nadvožnjaka preko kraka 5 čvora “Vinkovci–istok”, te II. fazu u kojoj će se izgraditi nadvožnjak preko željezničke pruge R105 Vinkovci – Drenovci i industrijskog kolosijeka za Silos, na dionici dugoj 1,5 kilometara.

“Izgradnja zaobilaznice oko Vinkovaca je vrlo značajan infrastrukturni projekt koja će omogućiti brži razvoj grada ali i kvalitetnije povezivanje svih dijelova županije”, istaknuo je ministar Butković, dodavši da je rok za dovršenje radova 24 mjeseca.

Najavio je i skoro rješavanje prometnog povezivanja grada Otoka s autocestom A3 Lipovac-Zagreb.

Istočna vinkovačka zaobilaznica dio je konačnog rješenja brzih cesta Osijek-Nuštar-Vukovar i Vinkovci-Županja.

Komentiraj