Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će u srijedu na 70. Međunarodnom sastanku predsjednika Europske udruge studenata prava (ELSA), koji se održava u Hrvatskoj, u zgradi zagrebačkog Sveučilišta, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Europska udruga studenata prava najveća je europska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika. Sjedište krovne organizacije ELSA-e International je u Bruxellesu i ima konzultantski status unutar Gospodarsko-socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda te Vijeća Europe.

Cilj joj je doprinos pravnom obrazovanju raznim natjecanjima, simulacijama suđenja i seminarima, razvijanje međusobnog razumijevanja razmjenom studentskih praksi te promicanje društvene odgovornosti mladih pravnika u izgradnji pravednijega svijeta, u kojem se poštuju ljudsko dostojanstvo i kulturna raznolikost.

ELSA je osnovana  1981. godine u Beču, ima podružnice u 41 europskoj državi i okuplja više od 25.000 individualnih članova na 180 pravnih fakulteta. ELSA Zagreb osnovana je 1986. godine.

Za vrijeme studija na zagrebačkom Pravnom fakultetu Andrej Plenković bio je predsjednik ELSA-e Zagreb, prvi predsjednik ELSA-e Hrvatske, a 1993. predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e u Bruxellesu, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

PREKOHINA/ Daniel KASAP/ dk
Podijeli objavu
Prethodni članakRijeka ostala bez Lige prvaka
Sljedeći članakBarcelona tuži Neymara
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.