Premijer Plenković izrazio sućut britanskoj kraljici zbog smrti princa Philipa

Premijer Andrej Plenković izrazio je u petak iskrenu sućut britanskoj kraljici Elizabeti II., kraljevskoj obitelji i Britancima u povodu smrti princa Philipa, vojvode od Edinburgha.

Podsjetimo, princ Philip, suprug kraljice Elizabete II., umro je u dobi od 99 godina u Windsoru, objavila je ranije u petak Buckinghamska palača.

“U ime hrvatske vlade, izražavam najiskreniju sućut Njezinom Veličanstvu Kraljici, kraljevskoj obitelji i britanskom narodu u povodu smrti Vojvode od Edinburgha. Princ Philip bit će zapamćen po svojoj cjeloživotnoj službi u korist Ujedinjenje Kraljevine”, napisao je Plenković na Twitteru.

Nakon objave o smrti princa Philipa, zastava na Buckinghamskoj palači spuštena je na pola koplja, a ispred ograde građani su počeli ostavljati cvijeće i poruke.

Hrvatski premijer se pridružio brojnim svjetskim čelnicima koji su izrazili žaljenje i uputili sućut britanskoj kraljici i njezinom narodu zbog odlaska princa Philipa, najpoznatijeg supruga na svijetu koji je uz kraljicu bio više od 70 godina.

 

 

 

Preminuo je britanski princ Philip

Komentiraj