Premijer Plenković ide u München na konferenciju o sigurnosti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas će sudjelovati na sigurnosnoj konferenciji koja se danas i sutra održava u Münchenu, objavila je Vlada.

Premijer i predsjednik HDZ-a kreće prema Münchenu nakon što predstavi svoj program na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Predsjednik Vlade održat će uvodno obraćanje i sudjelovati u raspravi na panelu na temu “Europa koja štiti”, u kojoj će sudjelovati i predsjednica Slovačke Zuzana Čaputová, predsjednik Vlade Rumunjske Ludovic Orban, predsjednik Vlade Savezne Pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije Armin Laschet, potpredsjednica Europske komisije za vrijednosti i transparentnost Vĕra Jourová, povjerenik Europske komisije za promicanje europskog načina života Margaritis Schinas i predsjednica Saveza 90/Zeleni i zastupnica u Bundestagu Annalena Baerbock.

Tijekom boravka u Münchenu premijer Plenković održat će niz bilateralnih susreta, između ostalih s glavnim tajnikom NATO-a Stoltenbergom, austrijskim kancelarom Kurzom, predsjednikom Vlade Kosova Kurtijem, predsjednikom Sjeverne Makedonije Pendarovskim te sa saveznom ministricom obrane Njemačke Kramp-Karrenbauer.

Komentiraj