Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je, u nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, primio trojicu akademika – Miroslava Radmana, člana Francuske akademije znanosti i umjetnosti, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Slobodana Vukičevića i Stipana Jonjića, člana Njemačke akademije znanosti.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su priopćili kako se na sastanku razgovaralo o izazovima i problemima hrvatske znanosti te perspektivama razvoja.

Napose je, kažu, bilo riječi o tome kako pomoći mladim ljudima da svoju budućnost ostvare u domovini, te o mogućnosti pomoći hrvatskim znanstvenicima kroz nacionalne i međunarodne oblike financiranja.

Ministar Barišić istaknuo je da će ubrzati postupke otvaranja natječaja za sredstva iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sastanku su bili nazočni i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović i savjetnik predsjednika Vlade Karlo Ressler, stoji u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.