Premijer Plenković: “Grmoja i Petrov su huškali, a sada plaču”

Premijer Andrej Plenković u srijedu je komentirao prijetnje koje dobivaju Mostovi Nikola Grmoja i Božo Petrov.

Podsjetimo, prošli tjedan je u jednom statusu na Facebooku Nikola Grmoja u isti kontekst stavio LGBT osobe i pedofiliju. To je izazvalo žestoke reakcije, a u njegovu obranu je stao predsjednik Mosta Božo Petrov.

“Moraju se probuditi u svojoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to”, rekao je, između ostalog, Petrov. U subotu je u Zagrebu održana 20. Povorka ponosa, a policija je izvijestila o više incidenata i uhićenih. Iz Zagreb Pridea poručili su da je prvi put u deset godina zabilježen val homofobnog nasilja i za sve optužili zastupnike Mosta, koji su potom najavili tužbe.

Plenković je rekao da je huškanje, za što je optužio Mostove zastupnike, nedopustivo. “I sada ova dvojica plaču, plaču Petrov i Grmoja, koji su tu bili očito prepoznati kao nekakvi huškači na temelju prijetnji i tako dalje. Meni takve prijetnje stižu na dnevnoj, tjednoj bazi, pa ne govorim nikome, nego se navikneš nositi s time. Oni sada plaču. To nije dobro. Najgori su akteri na sceni koji su isključivi”, rekao je Plenković u emisiji ‘A sada Vlada’ Hrvatskog radija.

Dodao je da je njegova želja da gradimo društvo koje je uključivo. “Mi smo u načelu jedan zapadnoeuropski, u smislu vrijednosti, narod kojeg očito treba malo ohrabriti da se cijepi i neke aktere u društvu da budu malo tolerantniji. Ali nadoći će to, ja sam tu optimist. Većina ljudi je ovdje razumna i želi dobro”, poručio je predsjednik Vlade.

Komentiraj