Premijer Plenković danas se sastaje sa predstavnicima grada Zagreba

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas će se sastati s predstavnicima grada Zagreba s kojima će, kako se očekuje, razgovarati o posljedicama potresa. Sastanak će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Uz predsjednika Vlade RH, sastanku će prisustvovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Mario Banožić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, priopćeno je iz ureda premijera.

Nazočni sastanku bit će gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zamjenice gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Grada Zagreba Ivica Rovis, te pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za prostorno planiranje Ančica Kačić.

Sastanku će također nazočiti pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za financije Gordan Muškić i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Grad Zagreb i njegovu okolicu pogodila su prije tjedan dana dva potresa jakosti 5,5 i 5,0 po Richteru te više od 90 manjih, pri čemu je oštećeno više od 26 tisuća građevina, među kojima i brojni spomenici kulture, sakralni objekti, te kulturne i obrazovne institucije.

Komentiraj