Premijer Plenković čestitao vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, pridružio se i Jandroković

Predsjednik Vlade Plenković čestitao je Božić vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru, priopćila je u utorak Vladina Služba za odnose s javnošću.

“Premda se moramo odreći tradicionalnih blagdanskih običaja druženja, želim da blagdan Kristovog rođenja proslavite u duhu zajedništva i solidarnosti, u mislima na bližnje, obitelj i prijatelje.

Osnaženi božićnim duhom mira, radosti i međusobne tolerancije pomagat ćemo našim sugrađanima, osobito onim najugroženijima koji su ostali bez svojih domova i bez crkava da što prije obnove svoj razrušeni kraj.

Uime Vlade i osobno, od srca vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi!”, naveo je u čestitci premijer Plenković.

Čestitku je uputio i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Čestitao je vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

“Svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, uz pozdrav ‘Mir Božji, Hristos se rodi’, upućujem srdačne čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Neka mir i radost Božića uđe u svako srce i svaki dom i obdari Vas toplinom, ljubavlju i zajedništvom među ljudima. Okupljeni u krugu svojih obitelji, proslavite ovaj radosni blagdan u miru i blagostanju”, naveo je Jandroković, dodavši:

“Iza nas je izazovna godina, zato ne smijemo zaboraviti sve one kojima je teško i kojima je naša podrška toliko potrebna. Solidarnost, toleranciju i dobrotu prenesimo na svoje bližnje kako bismo, ispunjeni radošću Kristova rođenja, donijeli optimizam i nadu u bolje sutra”, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

 

Komentiraj