PREMIJER POSJETIO RIMAC AUTOMOBILE: ‘Putovao sam svijetom i vidio svakakvu tehnologiju, a ovo je čudo’

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković posjetio je u ponedjeljak tvrtku Rimac Automobili, a nakon susreta s Matom Rimcem, osnivačem i vlasnikom, poručio je da je vidio vrhunsku tehnologiju i poslovni duh koji priželjkuje za cijelu Hrvatsku.

“Gospodin Rimac baš me iznenadio. Putovao sam svijetom i vidio svakakvu tehnologiju, a ovo je čudo”, rekao je premijer u izjavi za novinare nakon obilaska Rimčevih pogona, piše Dnevnik.hr. Također je dodao kako je, uz vrhunsku tehnologiju i inovacije, osjetio i poduzetnički duh koji Hrvatskoj nedostaje.

“Čestitam Rimcu. On je primjer čovjeka koji je uspio uz pomoć vizije i ljubavi”, rekao je premijer Orešković, dodajući kako Rimčev primjer pokazuje da “1+1 mogu biti 3”. Poručio mu je kako ima Vladinu podršku.

Mate Rimac rekao je kako nije točno da se “u Hrvatskoj ništa ne može”, što se često može čuti. “Imamo puno dobrih primjera koji dokazuju da se može. Mi smo jedan od njih – iz garaže do firme koja danas ima više od 150 zaposlenih, izvozi u 20 zemalja na pet kontinenata i radi za neke od najjačih imena u automobilskoj industriji”.

Rimac je naglasio kako mu nije bio cilj nešto tražiti od Vlade nego, kako je rekao, možda pomoći privući velika imena u autoindustriji da u Hrvatskoj otvore razvojne i proizvodne pogone, prenosi Dnevnik.hr.

“Hrvatska je bijela točka na karti Europe, u kojoj nema puno automobilske industrije. Može se puno više i Hrvatska za to ima potencijala”, kazao je Rimac.

Na pitanje kako Vlada može konkretno pomoći u ostvarenju tih zamisli, premijer Orešković odgovorio je da je dogovoreno sastavljanje prezentacije Hrvatske za strane investitore, koja bi im bila predstavljena kroz ‘road show’.

Rimac je kazao kako je povod današnjeg susreta s premijerom bila mogućnost dovođenja jednog njihovog industrijskog klijenta u Hrvatsku koji traži lokaciju za nove pogone.

“Nadam se da ćemo se moći dobro prezentirati, kako bismo tu firmu doveli u Hrvatsku”, zaključio je. (Hina)

Komentiraj