PREMIJER OREŠKOVIĆ: Najkasnije do početka idućeg tjedna izbor ministra branitelja

FaH

Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković sastao se u srijedu u sjedištu Vlade s predstavnicima 20-tak udruga iz Domovinskog rata, izjavivši nakon sastanka da se ime novog ministra branitelja može očekivati do petka ili najkasnije do početka idućeg tjedna.

 Na sastanku, koji je bio zatvoren za medije, bili su i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Po završetku Orešković je novinarima rekao kako je imao priliku ponovno slušati o braniteljskim problemima i izazovima koji su ispred nas, te kako je dobio jasnu poruku da se što prije imenuje novi ministar hrvatskih branitelja.

Poruka mi je vrlo jasna i s moje strane ću što prije ispuniti tu želju, dodao je. Također je rekao kako razumije probleme hrvatskih branitelja i da će ih Vlada što prije početi rješavati.

Orešković je izvijestio da je jučer razgovarao s Milijanom Brkićem kojeg je predložio HDZ i neke braniteljske udruge, dodavši  da će razgovarati i s ostalom trojicom ili četvoricom kandidata.

Tražio sam prijedloge, dobio sam ih, i s nekima ću se naći. Dobili smo dosta prijedloga, ne mogu reći sada točan broj, kazao je predsjednik Vlade dodavši da se neće naći sa svima.

Na novinarski upit o projekcijama proračuna Ministarstva branitelja za 2016. godinu, premijer Orešković je istaknuo da se on neće smanjivati u odnosu na prethodnu. Ono što su hrvatski branitelji imali 2015. to će imati će u 2016 godini, naglasio je.

U ime udruga iz Domovinskog rata novinarima se obratio predsjednik Udruge 1. gardijske brigade Tomo Medved, koji se zahvalio predsjedniku Vlade Oreškoviću što je saslušao njihove prijedloge.

Naglasio je kako je žurno potrebno imenovati novog ministra hrvatskih branitelja, ali i njegove pomoćnike i suradnike. Iznijeli smo prijedlog za žurno rješavanje pitanja, a najvažnije je izrada novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i stradalnika, dodao je Medved.

Komentiraj