PREMIJER OREŠKOVIĆ: Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Marko Prpic/PIXSELL

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Vlade Tihomir Orešković uputio je u četvrtak čestitku hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima, u kojoj je istaknuo da smo u veličanstvenoj vojnoredarstvenoj akciji Oluji pokazali da se, nadahnuti težnjom hrvatskih građana za slobodnom, neovisnom i samostalnom državom, znamo braniti i obraniti.

„Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se veličanstvene vojnoredarstvene akcije u kojoj smo pokazali da se, nadahnuti težnjom hrvatskih građana za slobodnom, neovisnom i samostalnom državom, znamo braniti i obraniti.

Hrvatski branitelji munjevitom su akcijom oslobodili više od 10 tisuća četvornih kilometara hrvatskog teritorija, stvorili preduvjete za uspostavu mira na cijelom ratom zahvaćenom području i omogućili poraz velikosrpske politike”, navodi u čestitki premijer Orešković.

Dodao je da danas, 21 godinu kasnije, “nastavljajući put naših branitelja, hrvatski vojnici svojim znanjem i sposobnošću sudjeluju u svim važnijim mirovnim misijama širom svijeta. Postali smo važna članica NATO-a i najmlađa članica Europske unije”.

Predsjednik Vlade Orešković je posebno  izrazio zahvalnost braniteljima i njihovim obiteljima.

“S ponosom se prisjećamo i izražavamo najdublju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su žrtvovali svoje zdravlje ili dali život da bismo, na načelima slobode, pravednosti i demokracije, stvorili domovinu i postali aktivni graditelji sustava globalne stabilnosti i sigurnosti.”

Svi mi, poručio je Orešković, moramo biti dostojni njihove žrtve i uložiti sve svoje znanje, snagu i volju da bismo, jedinu nam Domovinu, učinili boljom, gospodarski snažnijom i prosperitetnijom.

Pozvao je da kao pobjednici i osloboditelji domovine Hrvatske proslavimo ovaj veliki dan dostojanstveno i ponosno.

“Dragi hrvatski branitelji, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam vam vaš dan – Dan hrvatskih branitelja, a svim hrvatskim građankama i građanima želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti“, stoji na kraju čestitke predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića.

Komentiraj