Kolumnisti
Decoration icon

Andrej Plenković

Premijer nije smio zatajiti javnosti da ima upalu pluća, a jedini koji glumi je on

Autor:

Nacional, Davorin Visnjic/PIXSELL

“To je obična gluma s ekskluzivom” – tako je premijer Andrej Plenković komentirao tekst objavljen u tiskanom izdanju Nacionala da je za vrijeme svoje nedavne bolesti završio u bolnici na Jordanovcu. Na premijerovu žalost Nacional ništa ne glumi. Samo radi svoj posao informiranja javnosti. A informacija da je šef Vlade zbog zdravstvenih komplikacija morao u bolnicu izuzetno je važna, ali je Andrej Plenković propustio da o tome obavijesti naciju. Da Nacional to nije objavio, Hrvatska o tome i dalje ništa ne bi znala. Umjesto da se premijer zbog svog propusta ispriča, on sada napada medije, što mu je izgleda prešlo u naviku.

Andrej Plenković potvrdio je točnost Nacionalovih informacija. Ali na njegovoj funkciji neprimjeren i nedopustiv način. „Što biste vi napravili da nakon deset dana izolacije i dalje kašljete? Išli u lunapark? Ne, išli bi kod doktora!“, nabusito se otresao na novinare. Sasvim je u redu da je premijer otišao doktoru, odnosno u bolnicu na Jordanovcu. Ali nije u redu da je to odlučio zatajiti javnosti. Kad je nedavno britanski premijer Boris Johnson zbog korone završio u bolnici, javnost je o tome bila promptno obaviještena. Jer tamo valjda znaju da premijerova zdravstvena situacija nije njegova privatna stvar. Hrvatski premijer ni takve elementarne uzuse demokracije ne poštuje. Nacional nije prozivao premijera zbog činjenice da je o pogoršanju svog zdravstvenog stanja propustio informirati javnost. Samo je objavio dosad nepoznate fakte. Ali je premijer smatrao potrebnim, umjesnim i dopustivim optužiti Nacional za glumatanje ekskluzive.

Premda je sam od svoje bolesti napravio ekskluzivu kad je podatke o njenom tijeku sakrio od javnosti. Umjesto zahvale medijima jer ispravljaju njegove propuste, Andrej Plenković pokušao se narugati Nacionalu. Međutim, pogriješio je adresu. Jer, nije ovdje riječ o odnosu premijera i jednog tjednika, nego je riječ o premijerovom odnosu prema javnosti. Ne objavljujući informacije o svom zdravstvenom stanju i ironizirajući one koji ih objave Andrej Plenković samo potvrđuje svoj prezriv odnos prema javnosti.

A što se Nacionala tiče, premijeri prolaze, čitatelji i obaveza prema javnosti ostaje!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.