HINA/ Dario GRZELJ

‘Premijer ne govori istinu’

Čelnica Udruge U ime obitelji Željka Markić u petak je održala konferenciju za novinare, na kojoj je kazala kako je premijer Andrej Plenković u Europskom parlametnu bio protiv toga da sve države članice EU-a ratificiraju Istanbulsku konvenciju.

“Premijer je kao i svi drugi zastupnici HDZ-a u EP glasao protiv toga da se kroz taj članak 13. potakne države, članice EU, da ratificiraju Istanbulsku konvenciju. Što se dogodilo da je samo godinu dana poslije, čim je izabran za premijera rekao je da će ratificirati Istanbulsku konvenciju, ne znam. To ostavljam njemu da objasni”, rekla je Markić.

Dodala je kako je zastupnica Ivana Maletić rekla da Istanbulska konvencija nije bila dio programa HDZ-a upravo zbog rodne ideologije. “To pokazuje da premijer ne govori istinu. A ako ne govori istinu o tome, pitanje je o čemu još ne govori istinu”, poručila je Markić.

“Mi ćemo premijeru kao uskršnji poklon dostaviti NY Times s člankom o tome što djeca u Švedskoj uče u školama da vidi kako izgledaju neutralno rodni vrtići i preodijevanje djece i onda ćemo valjda čuti da priznaje da takve prakse postoje. Onda mi kao društvo trebamo razgovorati želimo li ih ili ne u Hrvatskoj”, istaknula je čelnica U ime obitelji.

Dodala je kako je sramotan način na koji se komunicira s javnošću. “Tvrditi da će interpretativnna izjava maknuti obaveze RH jednostavno nije istina”, kaže Markić.

Komentiraj