Premijer izrazio empatiju obitelji nestalog hrvatskog kapetana

Premijer Andrej Plenković komentirao je apel obitelji nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića.

“Vidio sam poruku, izražavam prije svega empatiju i razumijevanje članovima obitelji nestalog pomorca, ono što znamo, znamo da smo cijelo vrijeme u kontaktu sa francuskim vlastima.

Naše veleposlanstvo u Parizu je na dnevnoj bazi više puta i tražilo informacije, dobivalo, prosljeđivalo o svim elementima koji su se dogodili oko potonuća broda.

Područje koje je pretraživano snagama francuskog i američkog zrakoplovstva u smislu površine veliko je kao dvije Hrvatske. Nažalost ta se nesreća dogodila praktički na sredini Atlantskog oceana.

Imamo informaciju da je potraga tim sredstvim stala, ali to ne znači da bilo koji komercijalni brod koji će proći tim područjem nema obvezu motriti.

U stalnoj smo komunikaciji s obitelji i francuskim vlastima, nastavit ćemo to, međutim, kažem, ovaj pothvat koji je napravljen bio je, koliko shvaćam, najveća potraga takvih razmjera na tako velikom području do sada”, kazao je premijer.

Komentirao je i povećanje plaća učiteljima, kazavši kako su razgovori koje vode sa sindikatima otvoreni te kako u ponuda koja je “bila na stolu” stajalo da od 1. listopada plaće povećaju za dva posto, a razgovore nastave za iduću godinu nakon što se napravi potpuna kontstrukcija proračuna.

Obitelj nestalog hrvatskog kapetana šokirana prestankom potrage, traži pomoć od državnog vrha

Komentiraj