Premijer: “Danas je pristiglo još pet prijetnji policijskim postajama”

Autor:

13.05.2023., Zagreb - Na groblju Mirogoj obiljezena je obljetnica Bleiburga polaganjem vijenaca i molitvom kod sredisnjeg kriza. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas se ponovno osvrnuo na prijetnje upućene njemu i drugim članovima Vlade. Smatra kako bi i oporba trebala shvatiti ozbiljnost ovakvih i sličnih situacija. Prema izvještaju kojeg je on jučer zatražio, brojne su takve prijetnje poput onih koje su stigle jučer, ali je i govorio kako su i danas dostigle nove.

“Ministar unutarnjih poslova mi je rekao da je jutros bilo pet takvih prijetnji policijskim postajama, kao što je bilo jučer. Ne treba nikad podcjenjivati takve prijetnje i zato policija i obavještajne službe djeluju i nastoje prikupiti informacije, utvrditi o čemu se radi, da li netko iza njih potencijalno stoji ili ne, a to će objašnjavati MUP”, rekao je Andrej Plenković. Pritom je odmah odbacio optužbe kako javni službenici ne bi smjeli o tome govoriti jer je rad tajnih službi – tajan.

“Teza o nekakvoj mistifikaciji da mi o tome ne smijemo govoriti, da o tome trebaju govoriti službe, da se treba tajiti – obrnuto – u današnjom komunikacijsko vrijeme treba reći sve javnosti, pojasniti stvari, ne revitalizirati teroristički akt koji se dogodio 2020. napadom na Vladu”, nadovezao se.

Novo izvješće SOA-e govori o dvije skupine s vođama kojima je cilj rušiti ustavni poredak nasilnim putem.

“To je tu među nama, nije to nešto što predstavlja strah i bojazan da bi se ugrozile demokratske vrednote Hrvatske, ali takve pojave su tu”, kazao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.