Plenković: “Mediji trebaju potegnuti pitanje kakav je to predsjednik koji ne poštuje Dan državnosti vlastite države”

Hrvatska u utorak obilježava Dan državnosti. Povodom svečanog dana, njegovo obilježavanje je održano i kod Spomenika domovini u Zagrebu. Hrvatskoj javnosti obratio se premijer Andrej Plenković.

“Trideset tri godine nisu puno, ali su ogromno razdoblje u povijesti hrvatskog naroda. Stoga je i današnji dan prigoda da zahvalimo hrvatskim braniteljima i da se prisjetimo predsjednika Franje Tuđmana koji je imao vizionarski pogled na samostalnost hrvatskog naroda. Zato je ovaj datum bitan. On je bio dan državnosti tijekom 90-i, i sada je, i bit će. Stoga je važno da svi u Hrvatskoj poštujemo ovaj datum”, rekao je premijer.

Predsjednik Zoran Milanović ovaj datum smatra “HDZ-ovim praznikom”. Takva su stajališta za Plenkovića sramotna.

“To je pitanje koje mediji trebaju potezati i pitati ga kakav je to predsjednik koji ne poštuje Dan državnosti vlastite države. Ja mislim da je to slučaj bez presedana i ne znam ni za jednog drugog takvog predsjednika. Jednako vrijedi i za oporbu. Neki su bili tu, barem troje. To je poštovanje hrvatskih zakona i Sabora i nije bilo dobro mijenjati naše tradicije prije 23 godina nego držati ih se”, poručio je Andrej Plenković.

Osvrćući se na poreznu reformu, premijer je kazao kako su prihodi lokalnih jedinica porasli za milijardu eura. Visok skok je i kod velikih gradova, dodao je.  “Čiji su to novci? Hrvatskih građana. Ti čelnici kažu, da kad donosimo pakete mjera, to nije vladin novac, a sada plaču da će neki njihov novac biti uzet baš njima jer je njihov. Ovo je dobra reforma i zato je svi napadaju”, zaključio je Plenković.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner