Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

PREMIJER ĆE SUTRA DOBITI IME NOVOG MINISTRA BRANITELJA Tomo Medved novi kandidat HDZ-a

Tomo Medved u ponedjeljak je za N1 potvrdio kako je obavio razgovore s vrhom HDZ-a oko kandidature za ministra branitelja. Dodao je kako ne želi davati izjave dok ga Domoljubna koalicija i službeno ne predloži premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Medved je umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova, predsjednik je Udruge ratnih veterana i prošlog je tjedna u ime branitelja razgovarao s premijerom Oreškovićem.

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo, danas je nakon sastanka s premijerom Oreškovićem rekao kako će premijer sutra na stolu imati ime novog ministra branitelja. “Koga god predloži Domoljubna koalicija mi ćemo prihvatiti”, rekao je Demo.

Premijer Orešković u ponedjeljak je rekao kako se nada da će sutra naći vremena za razgovor s kandidatima za ministra branitelja, zahvalivši se još jednom glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću za sve što je napravio za Hrvatsku dodajući kako je pokazao karakter.

Podsjetimo, Milijan Brkić u nedjelju se službeno povukao iz kandidature za minstra branitelja. “Nema te “funkcije” koja bi mi bila važnija od mojih suboraca, od njihovih obitelji, od naše Hrvatske. To sam puno puta u životu do sada pokazao i dokazao konkretnim djelima. Dužnost ministra HRVATSKIH BRANITELJA ne može i ne smije biti “poligon” za nemilosrdna politička prepucavanja, a budući ministar (tko god on bio) ne smije biti talac neodgovornog dijela politike i medija. Moj prvi uvjet za prihvaćanje te časne dužnosti bio je fer, otvoren, korektan i pošten odnos te suglasje među vladajućom većinom, što ovom prilikom nije postignuto. Kako bih prekinuo tu mučnu situaciju, a svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti, izviješćujem ih kako u ovom trenutku NE MOGU PRIHVATITI TU ČASNU DUŽNOST”, napisao je Brkić jučer na svom Facebooku.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je da je, odustajanjem glavnog tajnika stranke Milijana Brkića od kandidature za ministra branitelja, Vlada ostala uskraćena za vrhunskog ministra kakav bi zasigurno bio Milijan Brkić. Danas je, uoči sastanka vladajuće koalicije, rekao kako ministar branitelja mora biti iz HDZ-a-

“Mi ćemo izaći sa svojim kandidatom. Svi kandidati su naši prijatelji, vrijedni branitelji, ali nisu članovi HDZ-a”, poručio je.

Komentiraj