Premijer u ponedjeljak otvara prugu Gradec – Sveti Ivan Žabno

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak će posjetiti Koprivničko-križevačku županiju gdje će, uz ostalo, biti na svečanom puštanju u promet pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno, a u Koprivnici predsjedati sastankom Vlade sa županima, predstavnicima lokalnih vlasti te saborskog Odbora za lokalnu i područnu samoupravu

Posjet toj županiji predsjednik Vlade Andrej Plenković, zajedno s ministrima, započet će u Križevcima, gdje će se sastati s predstavnicima Križevačke eparhije Caritas. Potom će, u Svetom Ivanu Žabnom prisustvovati svečanosti u povodu puštanja u promet nove pruge na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno.

U Đurđevcu će predsjednik Vlade sudjelovati na otvorenju Poduzetničkog inkubatora, a nazočit će i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za projekt “Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete”.

Posjet županiji nastavit će u Kalinovcu, gdje će posjetiti poslovno-proizvodni pogon društva RASCO d.o.o.

U Koprivnici će se predsjednik Vlade sastati s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, a nazočit će i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za projekt: “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica”.

Nakon toga, premijer Plenković će predsjedati 7. sastankom Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Republici Hrvatskoj te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru.

Na kraju posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednik Vlade posjetit će Podravkinu tvornicu juha i Vegete, a potom će sudjelovati i na svečanosti obilježavanja 60 godina Vegete.

Komentiraj