PREMIER LIGA: Susret Arsenala i Leicester City-a u utrci za naslov prvaka

FaH

U odnosu na ostale top nogometne lige Europe, engleska Premier liga ove sezone nudi vjerojatno najveća uzbuđenja u borbi za naslov prvaka. U nedjelju se u Londonu susreću Arsenal i Leicester City. Baš na Valentinovo pružit će se prilika da Arsene Wenger, ponajveći nogometni romantičar i trener Arsenala, razočara silne novonastale ljubitelje Leicester Citya, odnosno poklonike velikog sportskog iznenađenja u obliku manjeg kluba koji tijekom cijele sezone neumoljivo korača ka senzacionalnom rezultatu.

Claudio Ranieri uspio je sastaviti fenomenalno discipliniranu, organiziranu i efikasnu momčad. Uz najubojitiju protunapadačku taktiku lige i izuzetne individualne doprinose Vardya, Mahreza pa i fantastičnog defenzivnog veznjaka Cantea, Leicester dolazi na gostovanje Arsenalu – koji je itekako još aktivan sudionik u borbi za naslov, a baš sutra imati će priliku opasno se približiti vodećem Leicester Cityu.

Premier liga poznata je kao marketinški najlukrativnija nogometna liga svijeta te se najzvučnija igračka i trenerska imena upravo ovdje dokazuju i bore za naklonost navijača i rezultate. Time više na težini i zanimljivosti dobiva Leicesterov fantastičan ovosezonski podvig, a preostoje nam vidjeti kakav će biti konačni rasplet. Sudar ovosezonskog hita i trofeja gladnog Arsenala bit će prvi veliki pokazatelj.

Komentiraj