Premier liga odobrila financijsku pomoć engleskim niželigašima

Premier liga i Engleska nogometna liga (EFL) dogovorili su u četvrtak financijski paket pomoći engleskim niželigašima u visini od 250 milijuna funti, kako bi se spasili klubovi koji su došli na rub bankrota zbog pandemije izazvane novim koronavirusom.

Premier liga će isplatiti do 15 milijuna funti EFL-u, kako bi ova organizacija mogla podići kredit od 200 milijuna funti, koje će beskamatno posuditi drugoligaškim klubovima (Championship). Pozajmice će po klubu moći najviše iznositi 8,33 milijuna funti, a moraju biti vraćene do lipnja 2024.

Paket od 50 milijuna funti za klubove treće i četvrte lige (League One i League Two) bit će podijeljen na dva dijela: 30 milijuna će biti raspodijeljeno na 48 klubova kao naknada financijske štete nastale odigravanjem utakmica bez nazočnosti gledatelja u ovoj i prošloj sezoni; preostalih 20 milijuna namijenjeno je klubovima koji će trebati dodatne pozajmice, o čemu će odlučivati zajednička komisija Premier lige i EFL-a.

Klubovi koji će posegnuti za novcem iz tog fonda imat će ograničenja u tome koliko mogu trošiti na dovođenje igrača i na njihova primanja.

Komentiraj