Premier liga dozvolila kontaktne treninge

Klubovi Premier lige izglasali su jednoglasnu odluku da momčadi mogu započeti s kontaktnim treninzima. Radi se o drugoj fazi povratka nogometnim natjecanjima, a točan datum nastavka sezone još uvijek nije objavljen. Kao realne opcije spominju se 19. ili 26. lipnja.

Iako su kontakti na treningu dozvoljeni i dalje je igračima savjetovano da izbjegavaju bilo kakve neophodne dodire. Klubovi će i dalje dva puta tjedno nastaviti s provođenjem testiranja na koronavirus.

Posljednji val testiranja obavljen je 19., 21. i 22. svibnja, a u njemu je sudjelovalo 996 igrača, trenera i osoblja iz 20 klubova najvišeg ranga natjecanja. Dva testa iz dva različita kluba bila su pozitivna. U prvom pak valu testiranja koji je proveden na uzorku od 748 pojedinaca 17. i 18 svibnja zabilježeno je šest pozitivnih slučajeva. Pozitivne osobe idu u sedmodnevnu izolaciju, a ostatak momčadi nastavlja s radom.

Iz Premier lige na koncu navode da je zdravlje nogometaša i svih uključenih njihov prioritet i da do nastavka sezone neće doći dok ne bude posve sigurno.

Komentiraj