BOŽINOVIĆ ‘Na vladi nismo raspravljali o trajnom uvođenju neradne nedjelje’

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinovć za RTL je komentirao rezultate ankete prema kojoj čak 60 posto građana želi trajnu zabranu rada nedjeljom, kazavši kako se o tome na vladi nije razgovaralo.

“Nismo raspravljali o tome jer je ovo mjera koja je donesena u sklopu svih mjera vezanih uz borbu sa koronavirusom. Ona je već više puta objašnjena od strane epidemiologa zbog čega je donesena. Tako da, to je inače pitanje radnog zakonodavstva i o tome će se raspravljati u nekom narednom periodu”, istaknuo je Božinović, dodavši da se ne želi upuštati u raspravu oko zabrane rada nedjeljom.

Prema rezultatima ankete koju je za RTL provela agencija Promocija plus, 43,4 posto građana misli da je zabrana nedjeljom dodvoravanje vladajućih Crkvi i konzervativnim udrugama, dok samo nešto više od 38 posto misli da se radi o isključivo epidemiološkim razlozima.

Ipak, više od 60 posto građana smatra kako treba ozakoniti trajnu zabranu rada nedjeljom nakon što pandemija završi.

Ispitanici koji su za neradnu nedjelju uglavnom ju žele zbog jednog dana odmora radnicima, dok se oni koji su protiv pozivaju na ekonomsku krizu.

 

 

Komentiraj