PREKIPJELO MU Nadal će tužiti bivšu francusku ministricu zbog izjava o dopingu

PA/ROLEX DELA PENA

Španjolski tenisač Rafael Nadal najavio je tužbu protiv bivše francuske ministrice zdravlja i sporta Roselyne Bachelot, koja je kazala kako se Nadalov sedmomjesečni izostanak iz tenisa 2012. godine dogodio ‘vjerojatno zbog pozitivnog doping testa’.

29-godišnji osvajač 14 Grand Slam titula je rekao kako će tužiti bilo koga tko u budućnosti iznese slične optužbe. Poručio je kako je umoran od takvih optužbi. “Ministrica u Francuskoj trebala bi biti ozbiljna. Ovog ćemo puta djelovati. Tužit ćemo je. Umoran sam od tih optužbi, u prošlosti sam ih samo odbacivao, ali više ne”, poručio je Nadal.

Bachelot (69) je bila ministrica zdravlja i sporta od 2007. do 2010. godine, u Vladi bivšeg francuskog predsjednika Nicholasa Sarkozyja. Ove je optužbe na račun Nadala iznijela prošlog tjedna komentirajući priznanje Marije Šarapove da je bila pozitivna na doping testu na ovogodišnjem Australian Openu.

Nadal je već komentirao ove optužbe nakon priznanja Šarapove, poručujući kako nikada nije uzimao zabranjene supstance. “Ja sam potpuno čist lik”, poručio je. Ipak, u prošlosti se već suočavao s brojnim optužbama zbog dopinga.

Komentiraj