Prekida se aktivna potraga za nestalim pomorcima Bourbon Rhodea, oglasila se i matična kompanija

Francuske vlasti odlučile su prekinuti aktivnu potragu za nestalim pomorcima Bourbon Rhodea, objavili su jučer iz francuske prefekture Martinique, javlja Morski.hr. Nastavlja se tzv. aktivno praćenje. Do takve odluke je došlo jer smatraju da je nemoguće kako bi netko i s najboljom opremom mogao preživjeti 16 dana na moru.

Aktivno praćenje znači da brodovi koji prolaze tom rutom na Atlantiku imaju zadaću budno motriti u potrazi za nestalom posadom, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Unatoč tome što su se na društvenim mrežama u petak navečer pojavile informacije da su splav i posada pronađeni, to je ubrzo demantirano.
Kompanija Bourbon Offshore, u čijem vlasništvu je potonuli brod, također se oglasila o potrazi. Poručili su da su temeljem informacije o signalnoj raketi intenzivirali potragu, ali kako napori da se pronađu nestali pomorci, nisu urodili plodom, javlja N1.
“Potraga nije naišla na znakove života ili splavi za spašavanje dulje od 10 dana, unatoč svim mjerama”, rečeno je iz Bourbona. Naglasili su i kako se potraga ne obustavlja, već ulazi u fazu “aktivne straže”.

Direktor kompanije, Gael Bodenes kazao je kako je prioritet obitelji i rodbini posade osigurati svu potrebnu potportu.

 

 

Komentiraj