PREKID IZBORA I NASILJE: Policija provodi istragu u Stocu

Danijel Berkovic/PIXSELL

Pripadnici kriminalističke policije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u ponedjeljak u Stocu provode očevid nakon uništenja i otuđenja biračkog materijala te nasilja u kojemu su ozlijeđena dva člana Izbornog povjerenstva te je glasovanje na tim mjestima prekinuto.

Kako je za Hinu potvrdio glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, policija je na dvanaest biračkih mjesta napravila očevid te ispitivala više desetaka svjedoka oko okolnosti incidenta.

Marić je rekao kako je više osoba s kapuljačama otuđilo izborni materijal te su oštetili mjesta gdje se odvijalo glasovanje.

Policiji je prijavljen i napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Perića koji je zadobio lakše tjelesne ozljede, te člana Izbornog povjerenstva u Stocu Marija Obradovića koji je zadobio težu ozljedu potresa mozga te je smješten u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Njih dvojicu je po navodima iz prijave koja je podnesena policiji udario kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Salmir Kaplan. On je sinoć u policijskoj postaji u Stocu dao iskaz oko izgreda te je pušten.

Po navodima dežurnog državnog odvjetnika Spomenka Jukića istraga o incidentu traje, a moguće je da se za otuđenje biračkog materijala i nasilnu obustavu izbora dobije kazna zatvora od 6 mjeseci do pet godina zatvora.

Nije mogao precizirati hoće li Kaplan biti kazneno prijavljen za nanošenje lakih i težih tjelesnih ozljeda, dodajući da će to ovisiti o rezultatima policijske istrage.

Komentiraj