PREJAKI PRITISCI Istražni sudac Mittermayer više ne želi raditi na Sauchi i “aferi dnevnice”

Nacional

Oliver Mittermayer, sudac istrage u aferi Dnevnice, zatražio je da ga se izuzme s tog slučaja, potvrđeno je Indexu na Županijskom sudu u Zagrebu.

Iako nismo dobili službeni zahtjev koji je sudac Mittermayer poslao predsjedniku suda nagađa se da se sudac više nije želio nositi s pritiscima iz DORH-a i dijela medija u ovom slučaju.

Odlučit će predsjednik suda

“Čuo sam za taj Mittermayerov zahtjev, ali još ništa nije odlučeno. Konačnu odluku donijet će predsjednik suda”, rekao nam je jedan od sudaca Županijskog suda.

Dosad je u aferi Dnevnice, u kojoj su Tomislav Saucha, bivši šef ureda premijera Zorana Milanovića, i Sanda Zeljko, tajnica u vladi, osumnjičeni za lažiranje putnih naloga u vladi te da su za sebe zadržali oko 540 tisuća kuna, imala nekoliko neobičnih detalja. Otkriveno je da je i nakon Milanovićevog mandata nastavljeno lažiranje putnih naloga, Saucha je tvrdio da se zbog disgrafije svaki put različito potpisuje, a tajnicu Zeljko DORH i USKOK nikako nisu mogli pronaći da bi na koncu prije nekoliko dana, umjesto da je ispitaju, krenuli utvrđivati njezino zdravstveno stanje. Saucha je u pritvoru proveo nekoliko dana, a upravo je njegova privatna istraga otkrila da se lažiranje nastavilo i za vrijeme kratkoga mandata premijera Oreškovića, javlja index.hr.

Komentiraj